Големата тајна на Емина Јаховиќ е откриена: Сѐ дозна со што се занимавала пејачката во средношколските денови

Големата тајна на Емина Јаховиќ е откриена: Сѐ дозна со што се занимавала пејачката во средношколските денови

Емина Јаховиќ дефинитивно уште пред нејзината музичка кариера ја сакала камерата, а успешно се снајде во работата што ја започна по завршувањето на средното училиште.

Имено, таа водела временската прогноза и за време на средношколските денови била вработена во телевизијата Нови Пазар и со тоа заработувала за џепарлак.

„Сите се сеќаваме на слаткото девојче кое веднаш ги освои нашите срца. Емина беше нашата мила, внесуваше младешка енергија и ентузијазам на телевизија. Уживаше да стои пред камерата, со нетрпение очекувајќи јавна изведба, па дури и тогаш знаеше ден би станала позната“, изјави извор од РТВ Нови Пазар, кој добро се сеќава на водечките почетоци на пејачката.

Во еден момент, Емина реши да остане пред камерата, но да го земе микрофонот и да се посвети на градењето пејачка кариера. Потоа, таа ја напушти водечката кариера во минатото и до денес никогаш не ја споменуваше, што е поткрепено со нејзината изненадена реакција на оваа тема.

„Со задоволство се сеќавам на моите тинејџерски денови. Уживав во тој период што го поминав работејќи на телевизија и радио. Тогаш за прв пат ја покажав својата креативна слобода, што подоцна ме натера да тргнам по патот на музиката и јавниот живот“, заклучи Емина.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds