Гори депонијата во Лабуништа (ВИДЕО)

Гори депонијата во Лабуништа (ВИДЕО)

Денес попладневно се запали дивата во Лабуништа.

Лабуништани сакаат да се исчисти депонија која е лоцирана во близина на Лабуништа, од каде постојано се шири неподнослива смрдеа и го отежнува дишењето посебно во летниот период.

Жителите на Лабуншта се жалат на густиот чад и непријатната миризба, која од се ширела од местото, каде години наназад се депонира отпадот од домаќинствата.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds