Град на духови: Дали има некој на улиците на Пекинг?

 Град на духови: Дали има некој на улиците на Пекинг?

Сликите од Пекинг ја прикажуваат нереалната глетка на улиците без луѓе и возила, што е реткост во Кина.

Поради појавата на коронавирусот, беше откажана прославата на Лунарната нова година во Пекинг, Хонг Конг, Шангај и многу други градови.