Градоначалникот Георгиески предлага економски мерки за намалување на последиците од корона вирусот

Градоначалникот Георгиески предлага економски мерки за намалување на последиците од корона вирусот

Во рамки на оперативните мерки кои ги презема Општина Охрид за превенција од ширење на корона вирусот Ковид-19, градоначалникот Константин Георгиески до Советот на Општина Охрид, кој ќе заседава утре, предложи  економски софт мерки, кои се наменети за граѓаните и бизнис секторот во Општина Охрид.

  • ЈП „Охридски Комуналец“ додека не се стабилизира целата состојба, нема да доставува фактури до сите правни субјекти на подрачјето на општината кои нема да работат во согласност со мерките за превенција.
  • Се стопираат сите извршни решенија за наплата.
  • ЈП „Билјанини Извори“, додека трае актуелната состојба нема да наплаќа паркинг.

Градоначалникот Георгиески најави дека во наредниот период ќе информира и за нови мерки кои ќе бидат спроведени во Општина Охрид за надминување на актуелните состојби.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds