• 20/09/2020

Градоначалникот Георгиески во работна посета на Софија

 Градоначалникот Георгиески во работна посета на Софија
loading...
Advertisement

Градоначалникот на општина Охрид, Константин Георгиески, денеска оствари работна средба со Јорданка Фандакова, градоначалник на Софија, Република Бугарија. На средбата се разговараше за воспоставување поблиски пријателски односи меѓу двата града и за можна идна соработка на заеднички проекти.

На средбата беше потенцирана и можноста за искористување на бугарските искуства во подготовка на проекти за аплицирање на различни програми од претпристапните фондови на Европската Унија.

Извор:OhridNews