• 15/08/2020
 Градоначалникот Мерко го комплетира наставниот кадар на албански јазик во Лабуништа

Градоначалникот Мерко го комплетира наставниот кадар на албански јазик во Лабуништа

loading...
Advertisement

Денес во просториите на ООУ “Мурат Лабуништи” Градоначалникот на Општина Струга г. Рамис Мерко ги предаде и последните пет согласности за вработување на наставниците на оваа училиште кои ќе предадат на албански јазик.

Ова е продолжение на единаесет согласности кои беа доставени во текот на последните две години од мандатот на градоначалникот Мерко,во соработка со министерот за образование г. Арбер Адеми.
Со оваа постапка завршува долгогодишната мисијата на градоначалникот Мерко за следење на наставата на албански јазик, во с.Лабуништа.

Можеби ке те интересира