Граѓански буџетски форум во петок во Струга

Граѓански буџетски форум во петок во Струга

Центарот на заедницата на Општина Струга во соработка со Општина Струга организираат граѓански буџетски форум. Форумот ќе се одржи на 13.12.2019 година  (петок)  со почеток во 11.30 часот во хотел „Дрим“ Струга .

Целите на форумот се зголемување на учеството на граѓаните во процесот на носење на буџетот на општината и зголемување на транспарентноста на општината.

Во текот на буџетскиот форум ќе бидат презентирани општински програми за наредната година и средствата предвидени за реализирање на проекти и услуги од страна на општината.

Граѓаните ќе имаат можност да достават свои предлози за нови проекти што можат да се спроведат во текот на 2020 година и за кои сметаат дека се приоритети за градот.

Граѓанскиот буџетски форум во општина Струга ги имплементира Центарот на заедницата на општина Струга во партнерство со Oпштина Струга и финансиска поддршка од Olof Palme Center International.

Извор:Strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds