Груби: Денеска ми се јавија од Германија да ми понудат 5 милиони вакцини

Груби: Денеска ми се јавија од Германија да ми понудат 5 милиони вакцини

Вицепремиерот и министер за политички систем Артан Груби уверува дека постојану му нудат вакцини.

-Секој ден ми се јавуваат луѓе за вакцини. Денеска ми се јавија луѓе од Германија да ми понудат 5 милиони вакцини. Се јавуваат и од други земји. Сум имал контакт со доста луѓе. Ова станува трговија веќе, што не е добро. Јас не верувам во нарачки надвор од официјалните процедури. Ова е глобална пандемија. Затоа, да почекаме уште малку и вакцини ќе има, рече Груби.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds