Гугл и неговите сервиси привремено беа недостапни на Балканот

Гугл и неговите сервиси привремено беа недостапни на Балканот

Нешто повеќе од еден час корисниците не беа во можност да пристапат на Гугл и неговите сервиси, вклучувајќи ги Јутјуб, Гмаил, Гугл аналитикс, пребарувачот…

Официјален став зошто тоа се случило уште нема. Интересно е тоа што оваа појава е забележана на Балканот, особено во Турција, Грција, Македонија, Бугарија…

Засега се достапни само сувопарни информации и претпоставки и тоа најмногу од турските корисници на Твитер.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds