Хуманитарна изложба на уметникот Енкел Дика во Струга

Хуманитарна изложба на уметникот Енкел Дика во Струга

Од 27-ми до 30-ти декември во Струга , Енкел Дика, (познат по неговото уметничко име “Buko”), ги изложува неговите дела пред граѓаните на Струга.

Изложбата има хумана нота. За сите љубители на уметноста,  уметничките дела ќе бидат на продажба , а средствата што ќе се соберат ќе бидат донирани за лицата со посебни потреби во центарот „Порака Нова” во Струга. Изложбата ќе биде отворена на 27-ми декември во 19:00 часот во социал клуб „Комбинати“ ул. Туристичка 66, Струга

Енкел Дика е познат по својата дигитална уметност, на изложбата ќе бидат претставени повеќе од триесет уметнички дела, а целта е да им се помогнеме на лицата со посебни потреби.

Извор:Strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds