Идри Истрефи на средба со жителите на Ложани

Идри Истрефи на средба со жителите на Ложани

Kaндидатот за градоначалник на Струга од редовите на Алијанса за Албанците Идри Истрефи, вчера беше во посета на Ложани.

Заедно со нашите колеги активисти од ВМРО ги посетивме жителите на ова село. 4 години поминаа на најлош начин за еден административен и политички мандат на ДУИ и СДСМ, со Рамиз Мерко како најлош таканаречен компромис .Ова власт не се сети дека во Ложани треба да се инвестира исто како и во другите села. Им ветивме на жителите дека ќе најдеме можност, да Ложани да се поврзува со с Драслајца асфачтирајќи околу 2 км нов пат; Трагично е на 21 век уште да зборуваме за завршување на канализации, но ние треба да ги финализираме сите проекти. Немаме друг избор.


Во Струга, нема да има село без канализација.Ќе направиме све што можеме да се најде перспектива за нашата младина. Ќе работиме чисто, со чисти раце, ќе бидеме институција како сервис на секој граѓанин.-– изјави кандидато за градоначалник на Општина Струга-Идри Истрефи

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds