Идри Истрефи во Калишта и Мислшево:Ќе бидедме чесни со чисти раце

 Идри Истрефи во Калишта и Мислшево:Ќе бидедме чесни со чисти раце

Kaндидатот за градоначалник на Струга од редовите на Алијанса за Албанците Идри Истрефи, вчера беше во посета на Калишта и Мислешево.

Ветувам дека во соработка со ЕВН ќе распоредиме столбови за електрична енергија, што ја попречуваат циркулацијата на автомобилите на некои патишта во населбите .Ќе ја подобриме патната инфраструктура, ќе ги исчистиме каналите за наводнување, кои носат поплави итн.-изјави кандидато за градоначалник на Општина Струга-Идри Истрефи

Одевме да се видиме со граѓани на овој дел од градот. Ветивме дека секоја зона, секоја населба од градот ќе се третират рамноправно што се однесува до инвестиции и развој, а не да се одберат одредени зони во интерес на посебни индивиди.Ветивме дека ќе продолжуваме да бидедме чесни со чисти раце. Ќе работиме со бел образ. Друго решение немаме. Струга е наш дом. Струга не може да биде монопол за неколку семејства и бизниси, туку за сите граѓани, за сите тие кој еднаш во животот ќе ја посетуваат како туристи.-изјави кандидато за градоначалник на Општина Струга-Идри Истрефи