Имотот на Југославија уште не е поделен: Koлку ќе добие Македонија?

Имотот на Југославија уште не е поделен: Koлку ќе добие Македонија?

Социјалистичка Федеративна Република Југославија се распадна пред точно 30 години, но верувале или не нејзиниот имот уште не е поделен. За ова прашање ќе се расправа на седницата на Европскиот парламент во април а покренато е од известувачот за Црна Гора Тонило Пицула.

Меѓу поддржувачите на оваа иницијатива е и Илхан Кучук, известувачот за Македонија па останува да видиме колку тој ќе се залага нашата земја да добие од колачот.

За делење е воениот имот и зградите во кој се наоѓаа дипломатските претставништва низ светот на атрактивни локации. Потоа недостасаните средства на сметките на некогашната Народна банка на Југославија и државните претпријатија.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds