Инспекторите плачел врз убиените деца во Цетиње, затоа и истрагата траела подолого од вообичаено: Додека бидат живи нема да ги заборават на овој слчај!

Инспекторите плачел врз убиените деца во Цетиње, затоа и истрагата траела подолого од вообичаено: Додека бидат живи нема да ги заборават на овој слчај!

Потресни сцени на невино убиените деца и другите жртви во Цетиње не ги оставиле рамнодушни ниту припадниците на полицијата и истражителите додека точно пред седум дена вршеле увид на местото на злосторот откако монструмот Вук Бориловиќ, вооружен излегол на улица и сеел смрт.

Плачеле гледајќи го хоророт кој што го направил масовниот убиец. Солзите неможеле да ги задржат ниту инспекторите со повеќедецениско искуство, па и затоа увидот траел повеќе од вобичаено. Она што го виделе, велат додека се живи нама да го заборават.

-Тоа се сцени кои никого неможат да остават рамнодушен, не кријат инспекторите кои биле на терен.

Да потсетиме, триесет и четиригодишниот Вук Бориловиќ уби десет лица, а рани шестмина, а според официјалните податоци, во петокот околу 15 часот и 30 минути, Бориловиќ влегол во станот на своите станари и на вратата ја убил единаесетгодишниот М., па неговиот три години помлад брат, а потоа ја застрелал нивните мајка – Наташа Пајовиќ Мартиновиќ – низ прозорецот.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy