Исчистени струшките гробишта пред Велигденските празници

Исчистени струшките гробишта пред Велигденските празници

Струшките гробишта уредени пред Велигденските празници.

Иако гробиштата се одржуваат секојдневно, во пресрет на празникот и оваа година вработените во ЈП Комунално-Струга спроведоа повеќедневна акција за генерално чистење на градски гробишта. Се изврши косење на сите парцели, уредени се патеките, собран е отпадот од косената трева и лисја, уредени се влезовите и паркинг просторот.
Воедно, ЈП Комунално Струга упатува апел и повик до граѓаните кои деновиве пред Велигден ќе сакаат да ги исчистат површините околу гробните места, собраниот материјал, да го одлагаат во корпите за отпадоци и контејнерите. Воедно, и за време на посетата на градските гробишта за Велигденските празници граѓаните да водат сметка каде ги одлагаат отпадоците, вели директорот на Јавното Комунално претпријатие Струга Икмет Ислами. 

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds