Истрефи:На средба со жителите на Октиси

Истрефи:На средба со жителите на Октиси

Го посетивме селото и запознавме многу жители и бевме загрижени за ситуацијата во која се наоѓаме. Сепак, јас ги уверив жителите на Октиси дека по 17 октомври, ќе започне нова надеж за цела Струга.


Нема да правиме големи работи, туку мали работи со голема искреност и посветеност.Во Октиси дистрибуиравме летоци за нашите обврски, каде што предвидовме инвестиции и финансиска и институционална поддршка во различни области:
– Реконструкција на водоводна мрежа и снабдување со вода за пиење-
Асфалтирање патишта од местото викано Гведариште до последните куќи
– Завршување на асфалтирањето на патот од местото викано Гведариште до резервоарот за вода
– Асфалтирање на патот Долна Краста
– Завршување на асфалтирање на патот од Подлозја до местото викано Падина
– Осветлување на сите патишта и улички во селото.

Пред сѐ, како и секаде во Струга, и во Октиси ветивме чиста работа без корупција, ветивме чесност и транспарентност, ветивме демократија во одлучувањето и еднаквост за сите.–изјави кандидато за градоначалник на Општина Струга-Идри Истрефи

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds