Изминативе две и пол години силно сме посветени на зајакнување на економијата!

Изминативе две и пол години силно сме посветени на зајакнување на економијата!

По две и пол години силна и одговорна економска политика, граѓаните почнаа да ги чувствуваат придобивките – зголемени плати, намалени трошоци, помош за ранливите, растат странските инвестиции, а невработеноста е на историски најниската стапка од 17,4 отсто, истакнува меѓу друго премиерот Зоран Заев во денешното обраќање до граѓаните. Најавува дека Владата ќе продолжи да инвестира во силна и стабилна економија, и во човечкиот капитал.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds