Известување: Општина Струга

Известување: Општина Струга

Градоначалникот на Општина Струга, г. Рамис Мерко заедно со Координативниот совет на денешната средба разговараа за економските потешкотии предизвикани од КОВИД 19. Cо оглед на тоа што многу семејства се во изолација и не се во можност да заработат или немаат никакви приход, се одлучи да им се помогне на семејствата кои имаат потреба од социјална помош, доделувајќи им пакети со храна. На иницијативата на градоначалникот се приклучија и неколку локални бизниси кои изразија подготвеност да помогнат.Сите граѓани кои имаат потреба од ваквата помош, јавете се на директорот на ЈП Водовод и Канализација Струга Јетон Шаќири, на бројот 078 500 151.Заедно ќе успееме.#седидома#спасиживот

Канцеларија за односи со јавноста,Општина Струга

NjoftimTë nderuar qytetarë të Komunës së Strugës,Kryetari i Komunës së Strugës z.Ramis Merko së bashku me Këshillin Koordinues në takimin e sotshëm diskutuan mbi vështirësitë ekonomike që ka shkaktuar COVID 19 dhe duke marrë parasysh se shumë familje janë në izolim ose në pamundësi për të fituar të ardhura, vendosën të ndihmojnë familjet në nevojë duke u siguruar ndihma sociale gjegjësisht pako ushqimore. Disa nga bizneset lokale iu bashkangjitën iniciativës të Kryetarit dhe u treguan të gatshëm të ndihmojnë.Të gjithë qytetarët që kanë nevojë, kontaktoni drejtorin e NP Ujësjellësi dhe Kanalizime Strugë, Jeton Shaqirin, në numrin 078 500 151.Së bashku do t’ia dalim.#rrinështëpi#shpëtonjëjetë

Zyra për marrëdhënie me publikun,Komuna e Strugës

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds