Јовески: Тезата за тубите е шпекулација и не може да се потврди дека тие се причина за несреќата

Јовески: Тезата за тубите е шпекулација и не може да се потврди дека тие се причина за несреќата

Македонските власти земаат биолошки материјал од роднините за потребните ДНК анализи.

„Тезата за тубите во овој момент е шпекулација и не може да се потврди во овој момент дека тие се причина за незгодата. Веројатно работите ќе станат појасни откако обвинителите ќе ги добијат вештачењата. Уште еднаш истакнувам дека ова со тубите е повеќе шпекулација. На лице место кога отидов на местото на несреќата, јас ги забележав тубите кои не беа изгорени, изјави Јовески за БТВ.

Јовески објасни дека во моментов се зема биолошки материјал од роднините на загинатите во Македонија за да се направат ДНК тестови и да се идентификуваат телата.

Тој исто така истакнал дека македонското обвинителство ќе се активира дури откако случајот ќе биде истражен од бугарските обвинители, бидејќи тие нема да најдат ништо паралелно. 

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds