ЈП „Комунално“-Струга: Граѓаните да не го уништуваат новогодишното украсување во градот

ЈП „Комунално“-Струга: Граѓаните да не го уништуваат новогодишното украсување во градот

ЈП „Комунално“-Струга апелира до сите граѓани да не ја уништуваат новогодишната опрема односно украсените делови од градот бидејќи на тој начин себе си и другите ги доведуваат во опасност од струен удар. Покрај опасноста, се создава и лоша слика во центарот на градот, во екот на предновогодишната еуфорија.

Овие апели од ЈП„Комунално“ доаѓаат откако минатата година граѓаните беа сведоци на украдени лампиони, уништување на елката, кинење на новогодишните сијалички и друг вид на оштетување и кршење на новогодишната опрема.

За жал, истото се повторува и оваа година, за што сведочат фотографиите:

Извор:Strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds