ЈП „Охридски Комуналец врши интензивни активности за подигање на јавната хигиена

ЈП „Охридски Комуналец врши интензивни активности за подигање на јавната хигиена

Екипите на ЈП„Охридски Комуналец“ вчера утрото спроведоа интензивни активности за подигање на нивото на јавната хигиена на подрачјето на Општина Охрид, во насока на превенција од ширењето на корона вирусот Ковид-19.

Извршено е миење на сите улици во централното градско подрачје со средство за дезинфекција. Исто така извршена е комплетна дезинфекција на контејнерите за отпад на сите локации за депонирање во центарот на градот. – информира ЈП „Охридски Комуналец.

Ваквите активности ќе продолжат и во текот на наредните денови. Од претпријатието апелираат до граѓаните да се однесуваат одговорно, соодветно да го депонираат отпадот и да придонесат во делот на зачувување на јавната хигиена.

Извор:OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds