ЈЗУ Општа болница-Струга доби значајна донација-санитетско амбулантно возило

ЈЗУ Општа болница-Струга доби значајна донација-санитетско амбулантно возило

ЈЗУ Општа болница-Струга доби несекојдневна донација-санитетско амбулантно возило за итна медицинска помош преку Фондацијата за развој на образование и култура-Албиз.

Упатуваме јавна благодарност до донаторите:

-ДООЕЛ Трим и Лум-Струга

-АД Илинден-Струга

-ДОО ИнгЛули-Ливада

-ДООЕЛ Ми-Транс Велешта

-ДОО МКБ-Миса Струга

-ДООЕЛ Џумкар-Струга

-ДООЕЛ ТД Гајрет-Лабуништа

-ДООЕЛ Подгорка-Подгорци

-ДООЕЛ Билјанови-Мислешево

-ДООЕЛ Лм Хаџи Лачка-Струга

-Ресул Хани-Велешта

-АД ДаутиТранспортШпед-Сарај

-DRK-Ortsverein Schopfheim e.V./Lusring 3/79650 Schopfheim

-Loga Baustoffe Waiblingen

Со оваа донација дополнително се зајакнуваат капацитетите за транспорт на пациенти и се овозможува побрз и полесен пристап на пациентите до потребните здравствени услуги, особено кога станува збор за пациенти во животозагрозувачка состојба, кога брзата реакција е од витално значење.

Изразуваме јавна благодарност, посебно во овие Ковид-19 услови со кои се соочуваат граѓаните, каде што потребата е уште поголема, за покажаната висока општествено-одговорна свест и посветеноста за добивање на санитетско возило.Ви благодариме на хуманоста и чуството

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds