КАКО ДА ГО ОТСТРАНИТЕ ГЕЛ ЛАКОТ ДОМА? Овие совети ќе ви помогнат!

КАКО ДА ГО ОТСТРАНИТЕ ГЕЛ ЛАКОТ ДОМА? Овие совети ќе ви помогнат!

Ако сте сигурни дека не сакате да одите во салон за професионално отстранување на гел маникир, следете ги овие чекори за да постигнете слични резултати дома

ЧЕКОР 1

Истурпијајте ја површината на ноктот со средно груба турпија. Постепено ќе забележите дека лакот го губи својот сјај, но не притискајте премногу, бидејќи во овој чекор не е идеја целосно да го отстраните гел-лакот од ноктот. Кога обоената површина ќе стане целосно мат, време е да преминете на следниот чекор.

ЧЕКОР 2

За да го отстраните гел-лакот, потребно ви е средство за отстранување на лак кое содржи ацетон. Парчиња памучна вата натопете со ацетон, ставете ги на ноктите и цврсто завиткајте ги со алуминиумска фолија. Оставете да делува петнаесетина минути, па гелот ќе омекне. Топлината го забрзува процесот и гел-лакот полесно ќе се отстрани.

ЧЕКОР 3

Кога ќе ја одвиткате фолијата, лесно ќе го отстраните најголемиот дел од лакот со памук натопен во ацетон. И ако некое парче е заглавено, треба да можете да го отстраните, на пример, со пластично или дрвено стапче за кутикули. Сепак, не запнувајте со сета сила, за да не ја оштетите ноктната плоча. Ако не функционира, повторете го претходниот чекор.

ЧЕКОР 4

После толку ацетон, ноктите и кутикулите ќе ви бидат суви. Измијте ги рацете и нанесете хранлива крема. Ако имате време, можете да ставите и ракавици, за убаво да ја нахраните кожата. Оставете ги ноктите да „одморат“ и да се нахранат. Негувајте ги со креми и редовно обликувајте ги. Можеби повеќе нема да ви треба маникир во салон за убавина.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy