Како изгледал Путин пред да стане претседател (ФОТО)

Како изгледал Путин пред да стане претседател (ФОТО)

Можете ли да го замислите сериозниот и влијателен претседател Путин во разнобојни тренерки? Избравме фотографија од времето кога во неговиот живот сè уште не го имал официјалниот дрес-код.

Тренерки со дречливи бои и јакна од превртена кожа, масивен рачен часовник и шешир со широк обрач – пред да дојде на чело на државата идниот претседател не се разликувал од своите сограѓани.Владимир Путин (лево), кој тогаш бил задолжен за надворешните односи на Санкт Петербург кај градоначалникот Анатолиј Собчак, присуствува на церемонијата на полагање венци со принцот Чарлс на Пискарјовските гробишта во Санкт Петербург, Фотографијата е направена на 17 мај 1994 година.

Владимир Путин (лево), кој тогаш бил задолжен за надворешните односи на Санкт Петербург кај градоначалникот Анатолиј Собчак, присуствува на церемонијата на полагање венци со принцот Чарлс на Пискарјовските гробишта во Санкт Петербург, Фотографијата е направена на 17 мај 1994 година.Reuters

Пред речиси 50 години младиот Путин се облекувал прилично модерно. Во 1970 година завршил училиште со хемиска насока и отишол на забава. Тогаш бил фотографиран како танцува со другарката од одделението Елена во еден стан во Ленинград.

Со својата идна жена, стјуардесата Људмила, се запознал во 1980 година, а три години подоцна ја побарал за жена. Дотогаш веќе го имал завршено правниот факултет и работел во КГБ, а слободното време го минувал во викендичката кај еден пријател.Пред да дојде на власт Путин бил весел, вљубен маж кој се облекувал модерно. Околу 1990 година младиот Владимир Путин со сопругата Људмила и со ќерките.

Пред да дојде на власт Путин бил весел, вљубен маж кој се облекувал модерно. Околу 1990 година младиот Владимир Путин со сопругата Људмила и со ќерките.Руска архива

Вака младото семејство Путин изгледало пред раѓањето на првата ќерка Марија.

Во 1986 година се родила втората ќерка Екатерина. На светот дошла во Дрезден, каде Путин заедно со семејството биле испратени во рамките на неговата работа во разузнавачката служба.Лична архива

Во деведесеттите години од минатиот век целото семејство носело шарени тренерки кое станаа еден од симболите на „лошите“ времиња. Ги носеа сите: учениците, спортистите, пензионерите, танчарите и идниот претседател.Пред да дојде на власт Путин бил весел, вљубен маж кој се облекувал модерно. Околу 1986 година младиот Владимир Путин со сопругата Људмила и со ќерката.

Пред да дојде на власт Путин бил весел, вљубен маж кој се облекувал модерно. Околу 1986 година младиот Владимир Путин со сопругата Људмила и со ќерката.Руска архива/Global Look Press

Тренерките не ги заборавил дури ни кога деловните одела почнаа да заземаат сè поголемо место во неговиот шкаф.

А, од време на време повторно се појавуваше во комбинација: масивен рачен часовник, кафеава јакна од превртена кожа и кожна чанта.Пред да дојде на власт Путин бил весел, вљубен маж кој се облекувал модерно. 1970 година во Санкт Петербург.

Пред да дојде на власт Путин бил весел, вљубен маж кој се облекувал модерно. 1970 година во Санкт Петербург.Руска архива/Global Look Press

Путин набргу стапи на првата државна функција. Стана советник на претседателот на Ленинградскиот градски совет Анатолиј Собчак, а потоа претседател на градската управа за надворешни односи. Тогаш почна да соработува со странски бизнисмени,Анатолиј Собчак, градоначалник на Санкт Петербург (лево), со Владимир Путин, заменик-градоначалник, во Санкт Петербург на фотографија од 1994 година.

Анатолиј Собчак, градоначалник на Санкт Петербург (лево), со Владимир Путин, заменик-градоначалник, во Санкт Петербург на фотографија од 1994 година.AP

Шарените тренерки засекогаш ја напуштија неговата гардероба,Руска архива/Global Look Press

Извор:Russia Beyond-Македонија

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds