Како се менува Земјата од 1984 до денес на Google Earth

Како се менува Земјата од 1984 до денес на Google Earth

Timelapse функцијата на Google Earth графички ни покажува како се менува земјата последниве четириесетина години. Сателитските снимки ни овозможуваат да прегледаме како Обединетите Арапски Емирати креираат вештачки острови во морето; Како ураганите го менуваат крајбрежјето во Северна Каролина; Како природата го освојува Припјат. Во Македонија може да ги погледнете промените на Дојранското и Преспанското Езеро.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds