Казни за 706 лица за неносење маски

 Казни за 706 лица за неносење маски

Во изминатото деноноќие  на територијата на Македонија на 274 лица им се издадени решенија за изолација, а 255 лица потпишале изјави за самоизолација, соопшти МВР.

Од страна на полициски службеници извршени се  контроли кај лица во изолација и самоизолација, при што утврдено е дека четири лица не ја почитувале мерката за изолација.

Исто така по однос на мерката за неносење лична заштита на лице регистрирани се 706 прекршоци.

x