Ќе се реконструира и проширува патеката за пешаци и велосипеди во Струга

Ќе се реконструира и проширува патеката за пешаци и велосипеди во Струга

Во просториите на Општина Струга зе одржа презентација на проектот “Струга- Твојата туристичка дестинација”, проект за развој и промоција на туризмот, каде воглавно се дискутираше за реконструкција и проширување на патеката за пешаци и велисопеди долж ул. Партизанска.

-На јавната расправа беа поканети преставници од невладини организации, култруни здруженија и преставници од хотелско угостителскиот сектор за да бидат вклучени во дискусијата во врска со предвидените измени и реконструција во неколку зони на Општина Струга, како и за изградба и проширување на постојната патека за пешаци и велисопеди долж ул. Партизанска, патека долга околу 3 км. -информираат од Општина Струга.

Целта на јавната расправа беше да се разменат идеи и предлози во врска со горенаведениот проект, кој што е финансиран од страна на Светска банка во соработка со Општина Струга, за да заедно изградиме подобра Струга.

.

:

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds