• 25/09/2020

Ким Јонг Ун нареди заплена на сите кучиња – постои сомнеж дека ќе завршат на трпеза

 Ким Јонг Ун нареди заплена на сите кучиња – постои сомнеж дека ќе завршат на трпеза
loading...
Advertisement

Ким уште во јули издаде наредба за издвојување на домашните миленици, а тогаш тој тврдеше дека тие се дел од расипничкиот тренд на буржоаската идеологија, објави јужнокорејскиот весник „Чосун Илбо“.

Лидерот на Северна Кореја, Ким Јонг Ун, наредил заплена на сите домашни миленичиња во земјата, тврдејќи дека кучињата претставуваат западна декаденција, но како што јавува „Њујорк Пост“, најверојатно животните ќе завршат на трпеза.