• 28/09/2020

Кина го проширува карантинот – 56 милиони луѓе ќе бидат отсечени од светот

 Кина го проширува карантинот – 56 милиони луѓе ќе бидат отсечени од светот
loading...
Advertisement

Кина денес соопшти дека го проширува санитарниот кордон кој треба да го спречи ширењето на вирусот кој првично се појави во градот Вухан.

Според некои проценки, поради проширениот карантин од 35 до 56 милиони луѓе ќе бидат отсечени од светот.

Со новата мерка ќе бидат опфатени уште пет града во централната провинција Хубеи, додека досега во карантинот беа 13 града.

Во рамки на воведените мерки на карантинот, јавниот превоз не сообраќа кон тие градови а излезите од автопатите кои водат кон нив се затворени.