• 22/09/2020

Кина ја повикува меѓународната заедница да помогне во борбата против коронавирусот

 Кина ја повикува меѓународната заедница да помогне во борбата против коронавирусот
loading...
Advertisement

Кина ги повика сите земји да ги здружат напорите за борба против новиот коронавирус, изјави денеска кинескиот министер за надворешни работи Ванг Ли.

– Коронавирусот ги преминува границите, затоа се потребни обединети напори на меѓународната заедница. Во оваа борба за јавно здравје, најважно е меѓусебното разбирање, довербата и поддршката преку границите – вели Ванг по разговорот со германскиот министер за надворешни работи, Хаик Мас, во Минхен, Тас.

Досега, од коронавирусот има предизвикано предвремена смрт кај 1.383 лица, а има заразено 64.435 лица ширум светот.