Кличко: Русите се на периферијата на градот

Кличко: Русите се на периферијата на градот

Градоначалникот на Киев, Виталиј Кличко, предупреди дека „непријателот е на периферијата на главниот град“.

Тој додаде дека украинската армија се подготвува да го одбрани Киев.

„Нашите вооружени сили, силите на територијалната одбрана, херојски се борат за нашата земја“, рече Кличко.

„На приодите кон градот беа изградени тврдини и контролни пунктови. Ги молам сите да бидат мирни. „Не излегувајте без потреба и останете во засолништа во случај на итност“, додаде тој.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds