Клиниката за кожни болести ќе биде затворена

Клиниката за кожни болести ќе биде затворена

Целосно затворена во следниве две недели ќе биде Клиниката за кожни болести, персоналот ќе биде во двонеделна домашна изолација, а пациентите веќе се пуштени дома, велат од Министерството за здравство.

Оваа одлука доаѓа откако утврдиле дека директорката на Клиниката, која пред пет дена се вратила од Италија, а во меѓувреме одела на работа, е позитивна за коронавирус.

Во моментов во Клиниката се присутни епидемиолози и уште неколкумина вработени, и ги подготват просториите за дезинфекција.

За пациентите се смета дека можат да го продолжат лекувањето и во домашни услови.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds