Кога банката ќе погреши – Се разбудил со милион долари на сметка

Кога банката ќе погреши – Се разбудил со милион долари на сметка

Случајот со жителот на Русија, кој поради банкарска грешка станал милионер преку ноќ, е доказ дека животот истовремено може да биде и суров и великодушен. 35-годишниот Роман Јурков добил 95,2 милиони рубљи или 1,3 милиони долари, по техничка, дигитална грешка на банката.

Како и многу од нас, Јурков се израдувал на парите и тргнал на шопинг. Купил четири стана, автомобили, скап телефон.

Ја повикал банката за да ја провери состојбата на својата сметка, добил потврда на која се гледа дека на сметката има 1,3 милиони долари.

Банкарската грешка ја искористил, ги земал парите и тргнал во шопинг. За 24 часа направил 220 одвоени трансакции.

Јурков истакнал дека постојано бил во контакт со банката, што банкарските службеници потврдиле.

Сметката е замрзната, а Јурков уапсен. Судот го прогласил за виновен и му одредил затворска казна во траење од шест години.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds