• 21/09/2020

Комисијата за заразни болести предлага враќање на хронично болните лица на работа

 Комисијата за заразни болести предлага враќање на хронично болните лица на работа
loading...
Advertisement

Комисијата за заразни болести при министерството за здравство утринава донесе предлог одлука хронично болните лица да се вратат на работа, со исклучок на оние кои имаат извештај од специјалист за влошување на болеста.

За работничките кои се на продолжено породилно отсуство, отсуството ќе трае до 31.12.2020 година, додека продолжува и ослободувањето на бремените жени од работа.

Комисијата соопшти и дека за родителите со деца до 10 години, одлука ќе се носи на следниот состанок на Комисијата.

Оваа предлог одлука на комисијата треба да биде потврдена од владата.