• 10/08/2020
 КОРОНА ВИРУС: Препорака до жителите на Лабуништа и околните населени места

КОРОНА ВИРУС: Препорака до жителите на Лабуништа и околните населени места

loading...
Advertisement

Се молат сите граѓани кои престојувале во Италија и кои се вратиле во своите родни места поради брзото ширење на епидемијата Корона вирус да ги следат препораките кои ги има препорачано владата на Р.С. Македонија односно министерстовото за здраство а тоа се следните: После пристигнувањето да останат најмалку 14 дена во своите домови, доколку забележат симптоми на кашлица, болки во грлото, висока температура и слично строго се забранува посетување кај матичен лекар туку веднаш да се обратат во Центар за јавно здравје – Охрид на тел: 070/723-029 исто така лицата кои пристигнале од Италија да не посетуваат верски објекти и други собири…

Можеби ке те интересира