• 24/09/2020

Косово испраќа возач за дипломат во Македонија

 Косово испраќа возач за дипломат во Македонија
loading...
Advertisement

Досегашен возач во косовското МНР ќе биде втор секретар во конзулатот што Косово неодамна го отвори во Струга, објави вчера весникот „Коха Диторе“.

Досегашниот возач Фарук Битиќи со одлука на министерот Беџет Пацоли, ќе го започне четиригодишниот мандат на 15-ти идниот месецн пренесе МИА.

„ Фарук Битиќи ќе започне со извршување на задачите и обврските како втор секретар во конзуларната мисија во Струга од 15. 02. 2020 година“, се вели во документот што го обезбеди приштинскиот весник.

Од косовското МНР велат дека чинот втор секретар, кој Битиќи го има добиено со одлука од 2108 година е соодветен на чинот конзул, така што „унапредувањето е извршено согласно процедурите и законите“.

Извор:expres.mk