Куќа на стравот: Полицијата пронашла седум гладни и голи деца заклучени со 13- годишно девојче во Бразил

Куќа на стравот: Полицијата пронашла седум гладни и голи деца заклучени со 13- годишно девојче во Бразил

Полицијата откри гладни, дехидрирани и голи деца заклучени на имот во Макапа, Бразил, откако за нив било оставено 13-годишно девојче да се грижи.

Седум голи и гладни деца беа спасени откако беа пронајдени заклучени во валкан стан.

Децата, на возраст меѓу три и седум години, биле оставени под грижа на 13-годишно девојче, чии две постари сестри се мајки на децата, кога полицијата ги пронашла заклучени на имот во Макапа, Бразил, на јуни 4

Официјални лица изјавија дека биле валкани, гладни, без облека и дека имале и грип. Покрај тоа, тие имале рани на телата и покажувале знаци на анемија.

Според службите за заштита на деца, едно од момчињата има аутизам и сите биле пренесени на лекар.

На една тинејџерка која беше со децата по пристигнувањето на полициските службеници и беше речено да ги чува и да лаже за нејзината возраст, ако некој праша, таа рекла дека има 17 години.

Според полициските службеници кои отишле во куќата и ги спасиле децата, имотот бил нечист, а внатре немало проточна вода или вода за пиење, ниту храна, шпорет или фрижидер.

Полицијата и службите за заштита на децата соопштија дека отишле во куќата откако добиле анонимни пријави. Локалното население моалое да им помогне да ја пресечат металната порта за да им се овозможи пристап до децата.

Полицајците првично не ги најдоа жените, но подоцна две мајки контактираа со службите за заштита на децата за да ги вратат децата.

Службите за заштита на децата исто така се обидоа да ги пронајдат татковците и бабите и дедовците на децата.

Полицијата го истражува случајот.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds