Куранска вечер Иллахија и Касида во организација на Diaspora Labunista CH

Куранска вечер Иллахија и Касида во организација на Diaspora Labunista CH

Хуманитарното друштво Diaspora Labunista CH огранизира КУРАНСКА ВЕЧЕР ИЛЛАХИЈА И КАСИДА на 30 декмеври 2022г. со почеток во 19:00 часот во своето родно Лабуништа. Во Лабуништа ќе гостуваат најдобрите учачи Хафизи на Куран и професори. Вечерта ќе биде богата со учење на Куран, Иллахија и Предавање.


Гости на Манифестацијата:
-Хфз.Пр Шаќир Фетаху Преседател на Исламската верска заедница на Република северна
Македонија.
-Хф.Пр.др. Кенан Мусиќ(предавач: Босна и Херцеговина), Хфз Азиз Алили (учење Куран и иллахија Хрватска)
-Хфз Мутасим Биллахи Ел Асели Сирија,(Куран)
-Егзон Ибрахими (учење: Куран и иллахија Косово)
-Нагим еф. Мустафоски (домаќин,и модератор.

Вечерта ќе биде и ноќ на хуманост сите средства кои ќе бидат донирани ќе бидат наменети за хумани цели и помагање таму каде што има потреба.

Поради таа причина во продажба се пуштени влезници кои изнесуваат симболични 250 денари додека за деца на возраст под 14 години ќе биде слободен влез во присуство на родител.
Влезниците можат да се набават во Трафиката кај Раим Тафилоски во центарот.
На манифестацијата можат да учествуваат и машки и женски сите се добредојдени БУЈРУМ Хуманитарно друштво Diaspora Labunista.CH

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds