Легендарниот боксер му порача на Путин: Без борба нема да ја добиеш нашата земја

Легендарниот боксер му порача на Путин: Без борба нема да ја добиеш нашата земја

Кличко, на воениот полигон, вежбал одбрана од руски тенкови.

Некогашниот легендарен боксер Витали Кличко, актуелниот градоначалник на Киев, со своите колеги локални политичари вежба одбрана од можна руска агресија, пишува германскиот дневник “Bild”.

Кличко, на воениот полигон, вежбал одбрана од руски тенкови.

“Уверен сум дека мора да бидеме добро подготвени, во случај на потреба, да го браниме нашиот град, жителите и државата”, рекол Кличко, истакнувајќи дека е одговорен за безбедноста на граѓаните.

Тој најавил дека овие вежби во иднина редовно ќе се одржуваат.

Неговата порака, како што истакнал, е до претседателот на Русија, Владимир Путин:

“Без борба нема да ја освоиш нашата земја”.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds