Љубовниот специјалист препорачува: Треба да излегувате на состаноци со ТРИ ЛИЦА ИСТОВРЕМЕНО

Љубовниот специјалист препорачува: Треба да излегувате на состаноци со ТРИ ЛИЦА ИСТОВРЕМЕНО

Доколку го барате вистинскиот, магичниот број на додворувачи е – тројца. И тоа во исто време. Така полесно ќе дознаете што навистина барате кај идниот партнер.

Дали ја знаете легендата за тоа како Златокоса ја пробала кашата од три чинии и едната била премногу ладна, другата премногу топла, а третата била таман? Сличен принцип може да се примени и за бројот на додворувачи, без разлика дали сте ги запознале во реалниот свет или преку апликација за запознавање: може да имате премногу малку, премногу и таман додворувачи во исто време како што препорачуваат експертите. Која е магичната бројка кога станува збор за бројот на луѓе со кои може да се воспостави значајна врска? Според еден експерт за запознавање, тоа се три лица.

„Прво, да бидеме јасни, не се работи за искористување на луѓето“, вели Лорел Хаус, експерт за љубов. „Ако излезете со неколку, тоа не значи дека сте површни, неверни или искористувате луѓе, туку сакате да процените кој е вистинскиот пат. Кога сте во рана фаза со нова личност, кога само се забавувате, имате право да се поврзете со онолку луѓе колку што сакате, сè додека сите вклучени се свесни дека ова сè уште не е ексклузивна врска“.

Но, зошто да излегувате со тројца луѓе – особено ако ве интересира само моногамна врска? Според Хаус, вообичаено е да се гледаат новите врски преку розови очила, давајќи му се од себе на потенцијалниот партнер, верувајќи дека тој е вистинскиот. Сепак, овој начин на размислување може да доведе и до фокусирање само на таа личност – дури и ако нема реални индикации дека нуди долгорочна компатибилност.

„Излегувањето со само една личност може да создаде самонаметнат притисок дека работата мора да функционира бидејќи сите ваши јајца се во една корпа“, вели Хаус. „Кога излегувате со повеќе луѓе, обично ви станува појасно што навистина сакате од партнерот и помала е веројатноста да барате изговори за некои работи што не ги сакате или да игнорирате знаци дека нешто не е во ред. Но, таа не предлага врски со сите што ќе ги најдете на социјалните мрежи. „Комуникацијата со премногу мажи одеднаш може да ги затапе чувствата“, вели Хаус. Тешко е да се разбере како навистина се чувствувате ако ви е тешко да се сетите кој каков впечаток оставил, што може да се случи ако се гледате со премногу луѓе во исто време.

„Тешко е да се поврзете со повеќе од тројца луѓе одеднаш бидејќи“, вели Хаус, „мора да бидете со отворено срце, присутни и свесни во секоја индивидуална врска“. За врската да има смисла, сите вклучени страни треба да имаат одредено ниво на искреност и ранливост една кон друга. Барем треба да можете да зборувате за тоа што го сакате, а што не сакате од потенцијалниот долгогодишен партнер, а веројатно не можете да споделите такви интимни детали со повеќе непознати и да се чувствувате добро поради тоа.

На крајот на краиштата, целосно зависи од вас со колку луѓе всушност ќе се поврзете, под услов сè да биде договорено и безбедно. Но, ако сакате да остварите значајни врски, размислете за овој совет и изберете ги трите најдобри опции.

Можеби ке те интересира




This will close in 0 seconds

Generated by Feedzy