Македонија воведува задолжителен ПЦР тест за државјани од Косово

Македонија воведува задолжителен ПЦР тест за државјани од Косово

Комисијата за заразни болести, на утринскиот состанок донесе одлука да се воведе задолжителен ПЦР тестирање за патниците од Косово коишто минуваат низ Република Македонија, информираат од Министерството за здравство.

Транзит-патниците на граничниот премин треба да покажат негативен ПЦР тест не постар од 72 часа.

Предлогот од Комисијата ќе биде доставен до Владата на Република Македонија.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds