Меѓународниот карате натпревар   ,, ЉУБЉАНА ОПЕН 2019ГОД“ за каратистите од Лабуништа донесе нови искуства

Меѓународниот карате натпревар ,, ЉУБЉАНА ОПЕН 2019ГОД“ за каратистите од Лабуништа донесе нови искуства

Во саботата на 16.11.2019год во Љубљана се одржа меѓународно карате првенство,  пријавени за учество беа 14 држави , 134 клубови во вкупен број на учества 1050. 


Карате клубот Ерол 2007 од Лабуништа учествување со 9 натпреварувачи во категориите:

Саринах Демишоска  настапуваше во категориите кати и кумите женски -30кг и -40кг,

Абдулсамед Нуредини   настапуваше во категориите кати и кумите машки -40кг,

Анел Зенделоски настапуваше во категориите кати и кумите машки -45кг,

Абдулкадир Нуредини настапуваше во категориите кати и кумите машки +45кг,

Амил Зенделоски настапуваше во категориите кати и кумите машки -35 и -40кг,

Ивзијан Шерифоски настапуваше во категориите кати и кумите машки -45 и +45кг,

Омер Демишоски настапуваше во категориите кумите машки -50 и -55кг,

Анес Максутоски настапуваше во категориите кати и кумите машки -40 и -45кг,

Раимка Јускоска настапуваше во категориите кати и кумите женски -40кг и -50кг,

Со медал се закити Раимка Јускоска во категорија борби, каде што во борба за 3 место победа издвои над KRAVARRITOU MARIOGKA од Грција . 

Турнирот беше добро организиран во добри услови конкуренцијата беше многу силна и големото присуство на учесници ни даваше силен мотив да направиме добри резултати, но спортската среќа не беше на наша страна сите наши учесници скоро 90% и во кати и во бори ждрепката сакаше нашите картисти да бидеме токму со нив, од вкупниот пласман сме задоволни некој со победа некој со слободна борба нашиот клуб го ставија во подобрите клубови, истакна тренерот Ерол Зенделоски . 

Голема благодарност до нашите гурбетчии кој што беа во можност и дојдоа да не бодрат самото нивно присуство беше многу пријатно за сите нас

Листа на клубови по освоени медали : LJUBLJANA OPEN 2019

#Klub1.2.3.
1.KARATE ZVEZA SLOVENIJE212030
2.ENERGIJA501
3.KARATE KLUB VELENJE457
4.KARATE KLUB TRBOVLJE443
5.KARATE KLUB POLZELA421
6.UTE HUNGARY416
7.MTK BUDAPEST KARATE TEAM414
8.KARATE KLUB SEKI SV. JERNEJ345
9.SHOTOKAN KARATE-DO KLUB GORNJA RADGONA321
10.SHOTOKAN KARATE KLUB OPLOTNICA320
11.KARATE KLUB KRANJ308
12.GANZ-KESJáR301
13.KARATE KLUB VIROVITICA300
14.KARATE KLUB KOLEKTOR IDRIJA231
15.KARATE KLUB ROGAšKA SLATINA222
16.KARATE KLUB ŽALEC211
17.KARATE KLUB MAWASHI POSTOJNA205
18.DRUšTVO ZA KARATE CELJE204
19.JISSEN DOJO KARATE202
20.KARATE KLUB LJUBLJANA202
21.JUSTITIA FUJI-YAMA SE201
22.KARATE KLUB SPORTINGBUDO201
23.KARATE KLUB TAD RIJEKA200
24.KSI HUNGARY200
25.ŠPORTSKI KARATE KLUB VARAžDIN200
26.KARATE KLUB KOVINAR MARIBOR141
27.POLISPORTIVA KARATE NAKAYAMA132
28.KARATE KLUB KOZJANSKO IN OBSOTELJE126
29.KARATE DO TRIESTE ASD121
30.IPPON 2 KARATE120
31.SHUKOKAI – IRAN116
32.KARATE KLUB ALFA114
33.KARATE KLUB UNSKI TIGAR BIHAć112
34.ŠPORTNO DRUšTVO GORICA NOVA GORICA112
35.KARATE KLUB BREžICE111
36.IPON ZAGREB110
37.KARATE KLUB SLJEME110
38.KARATE KLUB RADENCI SHOTOKAN101
39.KK FENIKS BOSANSKA KRUPA101
40.SHOTOKAN KARATE KLUB POSTOJNA101
41.TELESNO VZGOJNO DRUšTVO PARTIZAN LJUTOMER101
42.TORIKI KARATE KLUB101
43.ELID NIŠ100
44.FARMEX NEW ZEALAND100
45.KARATE KLUB OMEGA100
46.KARATE KLUB RUDAR VELENJE100
47.KARATE-DO KLUB IG SHOTOKAN100
48.BVSC ZUGLó030
49.VASAS SC026
50.NORTH GREEK TEAM025
51.UKK VRBAS023
52.ASD RYUKO022
53.HKSE 2005020
54.HUNGARIAN KARATE FEDERATION020
55.KARATE KLUB RADVANJE020
56.OLYMPIC KSE020
57.KARATE KLUB LEV015
58.A.S.D.SHOTOKAN KARATE DO SABBIONETA012
59.KARATE KLUB SHOTOKAN KRANJ012
60.BUDAPESTI HONVéD SE011
61.KARATE KLUB KOPER-CLUB DI KARATE CAPODISTRIA011
62.KARATE KLUB SOKOL011
63.LEONI KARATE TEAM011
64.SHOTOKAN KARATE KLUB BOHINJ011
65.TIGAR VELIKA KLADUSA CRVAREVAC011
66.A.S.D. KARATE CLUB VALDOBBIADENE CROCETTA010
67.BUDO FIGHT KARATE KLUB010
68.CLUB ARTI ORIENTALI CANTù ASD010
69.CRS AKIYAMA SETTIMO010
70.KARATE K. NIPPON010
71.KARATE KLUB BIHAć010
72.KARATE KLUB EMONA010
73.KARATE KLUB SHITO RYU CELJE GABERJE010
74.KARATE-AKADEMIE GOTTINGEN010
75.SKORPION KARATE ASD010
76.TORA DO KARATE TEAM ASD010
77.ZAGREBAčKI KARATE SAVEZ010
78.KARATE KLUB LOVRENC NA POHORJU003
79.KARATE KLUB TIGER VELENJE003
80.ASD SHOTOKAN KARATE POZZUOLO DEL FRIULI002
81.BVSC-ZUGLO002
82.KARATE KLUB POSTOJNA002
83.KARATE KLUB TINJAN002
84.KARATE KLUB TRNJE002
85.EROL 2007 LABUNISTA001
86.GANKAKU TEAM HUNGARY001
87.HEGYVIDéK SE SHUHARI DOJO001
88.JOHNNYS KARATE001
89.KARATE KLUB BUSHIDO, ROGAŠKA SLATINA001
90.KARATE KLUB CERKNICA001
91.KARATE KLUB HRASTNIK001
92.KARATE KLUB OLIMPIJA LJUBLJANA001
93.KARATE KLUB TEMPO001
94.KARATE KLUB ZMAJ001
95.KBES 5.11-BK BOSANSKA KRUPA001
96.KD OKI STUTGART-001
97.KK KIK KLOšTAR IVANIć001
98.SAMOBOR001
99.ŠPORTNO DRUšTVO DINAMIK CELJE001
100.TAIKAN001
101.ASD JIGORO KANO000
102.BUDO000
103.CENTRO KARATE RIMINI000
104.GLC FIJLKAM000
105.KARATE BREMBATE SOPRA000
106.KARATE DRUšTVO LOčE000
107.KARATE KLUB “16-A” BANJA LUKA000
108.KARATE KLUB BRANIK MARIBOR000
109.KARATE KLUB ESSEKER000
110.KARATE KLUB FINIDA-POREč000
111.KARATE KLUB KENSEI000
112.KARATE KLUB KRK CROATIA000
113.KARATE KLUB MON CHI000
114.KARATE KLUB PETROVčE000
115.KARATE KLUB PRINC000
116.KARATE KLUB SELNICA OB DRAVI000
117.KARATE KLUB SHOTOKAN AJDOVščINA000
118.KARATE KLUB SINDJELIC000
119.KARATE KLUB ŠIšKA000
120.KARATE KLUB WKSA KUNGOTA000
121.KARATE KLUB WKSA ŠENTILJ000
122.KARATE NO KACHI WIEN000
123.KEN TO ZAZEN KARATE000
124.KK SURDULICA000
125.KK ESSEKER000
126.KK KRAJINA SHOTOKAN CAZIN-CAZIN000
127.KK OKINAWA000
128.KLUB KARATE AKADEMIJA BOHINJ000
129.KONO KARATE KLUB000
130.NóVA SPORT EGYESüLET000
131.PEST-BUDAI SHOTOKAN KARATE CLUB000
132.SAN MARINO SHOTOKAN KARATE000
133.SHOTOKAN KARATE KLUB GROSUPLJE000
134.SZKíTIA HARCMűVéSZETI EGYESüLET000
135.WKSA MARIBOR-CENTER000

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds