Младите Каратисти од Лабуништа на натпревар во Словенија

Младите Каратисти од Лабуништа на натпревар во Словенија

Денес во утринските часови нашите малди каратисти под водство на тренерот Ерол Зенделоски тргнаа за Словенаија (Љубљана) да учествуваат на меѓународниот карате турнир Љубљана Опен 2019 г.

Турнирот ќе се одржи на 16.11.2019 г задутре (Сабота) на кој нашите млади каратисти патуваат подготвени како на физички така и на психички план да се натпреваруваат за висок пласман. Предходно учествуваа на неколку маѓународни турнири во нашата земја каде постигнаа солидни резултати.

На турнирот ќе учествуваат:

  1. Сарина Демишоска
  2. АбдулСамед Нуредини
  3. Анел Зенделоски
  4. АбдулКадир Нуредини
  5. Амил Зенделоски
  6. Ивзијан Шерифоски
  7. Омер Демишоски
  8. Анес Максутоски
  9. Раимка Јускоска

Голема благодарност до спонзорите:

ГАЈРЕТ
НЕТТО
СПЕКТРА ТВ
ПЕКАРА ТАСАМ
ЕЛЕКТРОПРОМЕТ
ЕРР КОП
АНТИКОС ПРОМ
ДЕМПЛАСТ
МАРКЕТ ФАТИХ
МЕРЛИН БАУ

Исто така голема благодарност до Ариф Сулејманоски.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds