Модерна развива комбинација на вакцина против ковид и грип

Модерна развива комбинација на вакцина против ковид и грип

Фармацевтската компанија Модерна објави денеска дека развива нова вакцина против ковид во една доза, која комбинира засилувачка доза со експериментална вакцина против грип.

„ВЕРУВАМЕ ДЕКА ИМАМЕ ГОЛЕМА МОЖНОСТ ПРЕД НАС, АКО МОЖЕМЕ ДА ПЛАСИРАМЕ ВИСОКОЕФЕКТИВНА, ОПШТА ГОДИШНА АНТИ-РЕСПИРАТОРНА ВАКЦИНА НА ПАЗАРОТ“, РЕЧЕ МОДЕРНИОТ ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР СТЕФАН БАНСЕЛ, ПРЕНЕСЕ РОЈТЕРС.

Компанијата веќе спроведува клинички испитувања на вакцини против респираторни заболувања за возрасни.

Модерна веќе развива неколку вакцини против вирусот, се додава.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds