Молитви во боја – меѓуверска молитва за мир во понеделник во Струга

Молитви во боја – меѓуверска молитва за мир во понеделник во Струга

Во организација на Центар за култура „Браќа Миладиновци“ како домаќин на настанот, и Lida Sherafatmand  во понеделник, 24-ти февруари ќе се одржи собир на луѓе од различно религиозно потекло за да ја искажат својата лична молитва за мир во мултиетничката заедница во Струга и остатокот од светот.

Овој настан е поврзан со Светската недела на меѓуверска хармонија, а ќе започне во 18:30 часот.

Извор:Strugaonline

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds