МОН и Општина Струга потпишаа договор за изградба на спортска сала во Делогожда

МОН и Општина Струга потпишаа договор за изградба на спортска сала во Делогожда

Министерот за образование и наука Јетон Шаќири и градоначалникот на Општина Струга Рамиз Мерко потпишаа договор за изградба на спортска сала во Делогожда, Општина Струга.

Со овој договор Министерството за образование и наука ќе инвестира во објект за настава по физичко образование, со вкупна површина од 650 квадратни метри во Општина Струга.

  • Во растењето на здрави генерации, еден од пресудните фактори е квалитетното физичкото образование кои ги поттикнува учениците да спортуваат и да постигнуваат повисоки резултати. Затоа, Владата и МОН со вложувања и изградба на нови објекти создава подобри услови каде децата ќе можат да ги реализираат часовите и други спортски активности, истакна министерот Шаќири на потпишувањето на договорот.

Спортската сала во Делогожда ќе биде наменета за различни видови спортови, како ракомет, кошарка, одбојка, мал фудбал и гимнастика.

Градоначалникот Мерко и министерот Шаќири, имаа и работен состанок на кој разговараа за повеќе важни прашања поврзани со образованието.

Извор:OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds