Најпрометниот пешачки премин во светот: Во текот на една фаза од зелено светло минуваат и до 3.000 пешаци!

Најпрометниот пешачки премин во светот: Во текот на една фаза од зелено светло минуваат и до 3.000 пешаци!

Со своите големи екрани и осветлување, преминот Shibuya е еден од заштитните знаци на Токио

На секои две минути, светнува зелено светло на семафорот за пешаци на преминот Shibuya во центарот на Токио. Во еден момент, во 2016 година, дури 300.000 луѓе го преминале во еден интервал, а проценките се дека дури 500.000 пешаци го минуваат во текот на најфреквентните денови.

Со своите големи екрани и осветлување, преминот Shibuya е еден од заштитните знаци на Токио, а може да се забележи и во голем број филмови. Некои од нив се Lost in Translations и Fast and Furious: Tokyo Drift.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds