На 28 март пристигнува првата пратка од 24.000 вакцини на Астра Зенека преку Ковакс системот

 На 28 март пристигнува првата пратка од 24.000 вакцини на Астра Зенека преку Ковакс системот

(FILES) In this file photo taken on March 11, 2021 This picture shows a vial of the AstraZeneca/Oxford Covid-19 vaccine in Paris on March 11, 2021. – Ireland suspended the use of the AstraZeneca coronavirus vaccine on March 14, 2021, following reports of blood clots in adults who received the shot in Norway. (Photo by JOEL SAGET / AFP)

Министерот за здравство Венко Филипче на својот Фејсбук профил посочи дека оваа недела на 28 март, во 07:55 часот во Скопје ќе пристигне првата пратка од 24.000 вакцини на Астра Зенека преку Ковакс системот.

x