На Струга и треба Болница:На Мерко му беа малку 3 мандати да ја изгради

На Струга и треба Болница:На Мерко му беа малку 3 мандати да ја изгради

Градската болница во Струга e eкстремно дотраен и крајно деградиран објект, ветуван со години, кој во никој случај не се поправа или не се прават обиди да се поправи, обвини денеска Алијанса за Албанците.

Владејачката албанска партија, актуелниот градоначалник Рамиз Мерко заедно со други функционери на неговата партија ни ветија неколку пати дека ќе го поправат овој објект, дека ќе изградат нова болница во Струга, дека ќе ја распоредат болничката установа од срцето на градот. Но, како што можете да видите, се е оставено на место. Болницата е таму, во таква бедна и катастрофална состојба, предизвикувајќи хаос во секоја сфера од животот во нашиот град.

Додека Рамиз Мерко и неговите пријатели се фалеа дека наскоро ќе започне изградбата на новата Болница во Струга, дали знаете што се случи?

Дрвјата беа исечени и уништен единствениот парк во болницата и таму беа изградени модуларни објекти, центри за пластика „ковид“, што видовме како тие завршија во Тетово во текот на минатиот месец. 14 луѓе беа изгорени живи, се уште никој не одговорил, додека најлошото, нема гаранција дека истото не може да се случи и во други модуларни центри, како овој во Струга.

Рамиз Мерко, пред да побара четврти мандат на чело на општината, мора да одговара пред стружани за ветувањата што не ги исполнил.

Кога и каде ќе се гради новата Болница во Струга?

Кој ја гарантира состојбата на „пластичните бараки“ што ни ги доведоа во срцето на градот?

Дали Рамиз Мерко дал дозвола за тие бараки и дали е направен соодветен технички прием?

Уште колку пати ќе лаже Рамиз Мерко за да ги измами стружани?– прашуваат од Алијанса за Албанците.

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds