Нашинец од Германија донираше компјутери за ОУ „Кочо Рацин“

Нашинец од Германија донираше компјутери за ОУ „Кочо Рацин“

Со донација од фирмата „Polart GMBH“ од Германија се подобруваат условите за учење во основното училиште „Кочо Рацин“.

Благодарение на донацијата иницирана од нашинецот Дамјан Карпузовски, кој живее и работи во Германија, обезбедени се пет половни преносни компјутери (лаптопи) „Fujitsu LIFEBOOK S Series“.

-Израазуваме благодарност на донаторот. Овие преносни компјутери, ќе бидат од голема важност за училиштето, бидејќи ќе овозможат подобрена настава за учениците. Ова е пример како се сака роднaтa земја.– велат од ОУ „Кочо Рацин“.

Извор: OhridNews

Можеби ке те интересира
This will close in 0 seconds